• Reactia companiilor la criza economica

    Din cate am observat, sunt din ce in mai multe concedieri si toate firmele au tendinta de a pastra doar angajatii care isi fac treaba, ceea ce, gandind ca un angajator, mi se pare o strategie foarte buna: de ce sa platesc 10 angajati din care doar 7 isi fac treaba si imi aduc profit? Logic si sanatos pentru firma in vremurile tulburi in care isi desfasoara activitatea acum.
    In schimb mi se pare de apreciat si o metoda buna de mentinere a firmei pe linia de plutire, masura adoptata de Compania Oracle, al carui director executiv, Larry Ellison, a acceptat sa fie remunerate in anul fiscal 2010 doar cu un 1 dolar ( salariul acestui fiind de 1 milion de dolari). Cu milionul de dolari “economisit” compania isi poate achita din cheltuieli, astfel, multi angajati pastrandu-si locul de munca( angajatii sunt pentru o firma ca apa pentru organismul uman- rezista o perioda fara, dar apoi se prabuseste).
    Din partea mea toata stima. Sunt convinsa ca Larry Ellison a facut asta pentru ca pana acum a economisit destui bani pentru a duce o viata decenta sau mai mult decat decenta si fara milionul de dolari, dar mai sunt destule persoane care pot face asta, si nu o fac.