• Care mai sunt metodele de motivare a angajatilor practicate de companiile romanesti?

    Care mai sunt metodele de motivare a angajatilor practicate de companiile romanesti?

     

    Firma Vrajitorul.eu SRL practica o sistem de bonificatii in functie de vanzari pe de o parte, iar pe de alta parte la fiecare 6 luni cel care genereaza cele mai multe vanzari, primeste din partea firmei un citybreak intr-o capitala europeana pentru 2 persoane cu toate cheltuielile platite de companie. O fi bine, o fi rau ? Sa vedem ce spun angajatii Vrajitorul.eu :

    Ana: «Apreciez cand conducerea foloseste diverse strategii pentru a te motiva (fie ele materiale – bonusuri, prime, fie alte modalitati alternative – laude, premii, promovari). Ne motiveaza sa atribuim succesul unor factori interni, stabili ("Am reusit pentru ca sunt un bun profesionist")»

    Anca: « Specialistii de resurse umane spun ca motivarea intrinseca aduce cele mai bune rezultate in activitatea salariatilor unei companii. Eu nu ii contrazic, insa cred ca aceste metode de motivare extrinseci (bonusuri, mini-vacante) sunt mai mult decat binevenite in anumite intervale de timp intrucat ele aduc un suflu mult mai puternic de energie si daruire din partea angajatilor. Pe de o parte, pentru ca isi fac aparitia efectele pozitive ale competitiei (care deja a inceput sa isi faca aparitia pe la noi, prin clanul vrajitoresc) si mai apoi pentru ca fiecare membru din echipa Vrajitorul va face mai multe vraji! Personal, sper sa imi reuseasca vrajile si sa va scriu din capitala europeana!:)»

    Irina: « Rau nu are cum sa fie, oricare dintre noi ar fi acela o sa fie meritul lui, el o sa se bucure de excursie, o sa se bucure si restul echipei pentru el si o sa spere sa se intoarca cu suveniruri pentru fiecare :D . Cu siguranta e de bine. Ideea a fost o surpriza placuta pentru noi si motivanta » 

    Razvan: « Super idee! Spiritul competitional a fost reactivat si competitia duce la progres.”

    Adrian : »Este o perioada in care putini angajatori se preocupa de motivarea angajatilor, Vrajitorul.eu ne-a surprins cu o idee geniala,o motivare mai buna nici nu se putea. Asa ca …sa trecem la treaba :)  »

     

    Exista si alte modalitati prin care se lucreaza la motivarea si loializarea angajatilor : teambuildinguri, bonusuri in bani, petreceri platite de firma etc.

    Voi cum ati fost motivati ultima oara ?