• Anul 2013 va obliga firmele din Romania sa isi ia masuri de PREVENTIE fata de debitori

    De la 01 ianuarie 2013, pe segmentul dedicat POST-neplatii unui debit se mai adauga un elefant care se va legana pe panza de paianjen a lantului interminabil ce urmeaza momentul dupa care un client trebuia sa va plateasca : mediatorii.
    In momentul de fata exista un DEZECHILIBRU urias, major intre ce resurse si energie aloca o firma din Romania pentru PREVENTIE si ce sume enorm de mari, timp pierdut si energie cheltuile in momentul ulterior celui in care se trezeste ca are un rau-platnic.
    Daca pentru al doilea moment o firma trebuie sa aloce bani sa plateasca:

    • mediatori
    • colectori debit
    • avocati
    • procese in instanta
    • executori judecatoresti
    • lichidatori judiciar pentru insolventa

    Pentru faza de PREVENTIE extrem de putine firme aloca resurse si spatiu. Se vorbeste de asigurarea creantelor, o optiune reala dar inca extrem de scumpa datorita climatului economic si juridic nesigur din Romania. Insa preventia se poate face analizand PERMANENT bonitatea financiara si juridica a partenerilor tai. Cu investitii minime eviti pierderi uriase !
    Eu unul militez si incurajez firmele sa PREVINA. In acest fel scadeti incidentele de neplata aproape catre zero, nu veti avea probleme cu cash-flow-ul veti sti cand sa va retrageti din calea unui partener care tinde sa intre in insolvabilitate sau insolventa, va veti feri de probleme si va veti salva propria afacere.
    Este mai
    - ieftin
    - sigur
    - scade la minim rata, numarul si valoarea cazurilor care ajung in zona de neplata
    - se fac economii uriase de bani cu faptul ca nu se ajunge la medieri, concilieri, procese
    - ai in permanenta situatia sub control, stii care este situatia juridico-financiara a clientului si tii lucrurile sub control si la decizia ta constienta !
    Iulian Urban lucreaza de 19 ani in domeniu si a pus bazele sistemului de preventie al www.Vrajitorul.eu in Romania.